Kondói Harica-Völgyi Óvoda

3775, Kondó Szabadság utca 87.

Telefonszám: +36/70/3804497

Email cím: haricaovi.kondo.@gmail.com
Óvodavezető: Kispál Balázsné

Óvoda nyitva tartás:

Hétfőtől-péntekig: 07:00-16:00

Intézményünk Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Kazincbarcikától 15, Miskolctól 20 kilométerre, a Pitypalatty-völgyben Kondó községben helyezkedik el. A község területe, évszázadok óta lakott hely, „CUDO” néven találunk rá, mint várjobbágyok völgye 1240-ben, Tardona járásban Borsod várának tartozékaként. Az elnevezése a huszta személynévből ered, magyar névadással, s alapjául a Kond személynév a legvalószínűbb.

Az óvoda épülete eredetileg Bolváry földesúr kastélya volt, majd később tanácsháza lett, s 1992. szeptember elsejével az óvoda is itt kapott helyet.

Természeti adottságát tekintve kedvező helyen található, a Bükk központi részében, nagyon szép természetes környezetben, természeti kincsekkel körbevéve.

Az intézményünk befogadó képessége 25 fő. A gyerekek nagy százalékban a községből kerülnek be hozzánk, de nyitva áll az ajtó a környező települések és városok óvodások gyermekei előtt is.

Az épületünk előtt és mögött is játszóudvar várja a kicsiket. Az első udvar árnyékosabb, fákkal teli homokozós tér, nyugodt játékot biztosít a kicsik részére. A hátsó udvar a mozgásos játékoknak kedvez, a favár a csúszdájával, a mászóka, a láncoshíd, a libikóka, a hinta, és az udvar dimbes-dombos része, a gyermekeket aktív mozgásra bíztatja.

Az óvoda egy csoportos, így együtt fejleszthetők a 3-7 éves gyermekek. Közösen ismerjük meg a településünkön még ma is élő, avagy már elfeledett szokásokat, hagyományokat.

Célunk, hogy a gyermekeink ismerjék meg szűkebb, tágabb környezetünket, ápolják szülőfalujukat, nemzetük, országuk hagyományait, hogy erős, büszke magyarságtudattal lépjenek ki az életbe.